Asociere

Căutăm perteneri pentru a ne asocia în creşterea şi reproducerea reginelor buckfast.

Buckfast nu este o rasă, mai degrabă este o artă de reproducţie în apicultură după metoda elaborată de Fratele Adam din Mănăstirea Buckfast.

Deci nu vorbim despre rasa buckfast, dar putem vorbi despre albine buckfast, sau crescători de albine buckfast.

 Asociaţia pe care dorim s-o înfiinţăm, conform practicile europene, are următoarele concepţii:

-asociere clară şi transparentă (toţi membrii au contactele tuturor membrilor, au acces la statutul, la procesele verbale, contractele şi toate documentele asociaţiei, respectiv toţi membrii au aceeaşi drepturi şi obligaţii)

- buget public (toate acţiunile băneşti sunt accesabile tuturor membrilor, nimeni nu poate avea profit în activităţile asociaţiei)

- obiective clare şi transparente (obiectivele şi acţiunile asociaţiei sunt decise în adunările generale anuale, toţi membrii pot participa la programele stabilite de comun acord)

Aceste aspecte nu sunt idei noi, dar practicate de-a lungul anilor în  GdEB (Gemeinschaft der europaeischen Buckfastimker e. V. - asociaţia Comunitatea Apicultorilor Buckfast din Europa - cea mai mare asociaţie de apicultori de peste hotare din Europa), în care avem dorinţa de-a face parte, respectiv de a afilia fiecare membru al asocierii noastre.

Dorim să colaborăm pentru înfiinţarea unor staţii de împerechere şi pentru interschimb cu staţii de împerechere europene.

Pentru informaţii, preînscripţie, sugestii şi orice bunăvoinţă, vă rugăm să ne contactaţi:
Bela şi Renata Tothpal - tel: 0784-050404

Vă dorim un an apicol 2017 maiestuos!

 

 

Free Web Hosting